En dan lonkt Japan weer…

De herfst is voor ons een best een heftige periode. De drukte van het vijverseizoen is nog maar net afgelopen of de oogst begint in Japan. In de winkel geven we dan alle bakken een grote schoon-maak, en geloof me dat is een heftig werkje. Ik heb in mijn jonge jaren dagen en dagen met de lans van de hogedrukreiniger in mijn bakken algen en kalk staan wegspuiten onder de koude nevel van het weerkaatsende water… Ik ben heel blij dat ik nu kan rekenen op een goed team in Kim’s Koi dat er v oor zorgt dat alle “spic & span“ is wanneer de nieuwe koi aankomen. Bij deze: merci mannen en wat deze taak betreft in het bijzonder Ward,onze eigen “Mr Propre”.

Na bijna 4 weken in Japan samen met vooral professionele klanten en een paar hobbyisten, komen dan de zendingen binnen met alle geselecteerde koi. We moeten zien dat alles op de juiste plek terecht komt, foto’s maken, alles online zetten en dan zijn er de opendeurdagen…
Dit jaar hebben we gekozen om de selectie beperkter te houden en zo min mogelijk voor kwantiteit te gaan maar enkel koi te zoeken die elk binnen hun prijsklasse iets bijzonders hebben. Met als uiterste top de “Premium Collection”, een verzameling exclusieve koi voor de meest veeleisende koiliefhebber.

Waar het vroeger het voldoende bleek om 1 x per jaar in de herfst naar Japan te gaan om de voor-raad grotere koi aan te kopen, is het voor mij meer en meer bijna een hele herfst, winter en lente de oren en de ogen openhouden om zo te trachten telkens bijzondere koi naar Kim’s Koi te halen. In Japan zoeken vele Aziatische kopers naar deze betere koi dus het komt erop aan deze mensen zoveel mogelijk te slim af te zijn.

Waarom ga ik nu dan naar Japan? Wel, er zijn een paar interessante evenementen zoals de veilin-gen bij Dainichi, Sakai Fish Farm en Toyota Dainichi. Ik wil ook wat tijd maken om een paar kwekers in het zuiden te bezoeken, in het bijzonder Omosako Koi Farm, de Shiro Utsuri specialist bij uitstek. Ik ga ook langs bij Narita Koi Farm om zijn R’s Collection te gaan bekijken en misschien ook iets te kopen. Als er kandidaten zijn om eens een koi te kopen om mee deel te nemen aan de “All Japan Koishow” dan is dit hun kans. Het niveau van deze collectie is echt wel top te noemen en Ryuki en zijn team zijn echt gespecialiseerd in het voorbereiden van koi voor een koishow. De omstandighe-den waarin hij alles stockeert voor en na zijn echt een stuk beter dan bij de meeste kwekers die dikwijls kampen met plaats- en tijdsgebrek hiervoor. Ik spreek hier echt uit positieve ervaring dus wie interesse heeft in een koi uit deze collectie kan me contacteren voor de condities.

Zoals gewoonlijk zal ik weer proberen trachten foto’s en filmpjes vanuit Japan te posten om jullie mijn koizoektocht mee te laten beleven!

Sayonara,

Kim


Accepteren

Gebruik van deze site betekent dat je onze Algemene Voorwaarden accepteert. Deze site maakt gebruik van cookies.

Prijzen worden getoond inclusief BTW.