JPD Mudpondbooster

JPD Mudpondbooster

G4.999996
Niet op voorraad
€ 69,50
Incl. BTW

JPD Mud Booster is een zeer hoogwaardig montmorilloniet kleimineraal mengsel dat volledig gewonnen en geproduceerd wordt in Japan. JPD Mud Booster bevat maar liefst 85% montmorilloniet en is daarmee een ongeëvenaard product.

Deze montmorilloniet is opgebouwd uit kristallagen van een nanometer dikte. Hierdoor is dit een kleimineraal met een in de natuur ongeëvenaard oppervlak van 750 m2 per gram. Bij analyse bestaat deze montmorilloniet uit maar liefst 67 mineralen waarvan 16 essentiële mineralen en een veelvoud hiervan aan sporenelementen.
JPD Mud Booster bevat daarmee zeer veel nuttige mineralen en sporenelementen voor de vijver. Deze bestanddelen bevinden zich onvoldoende of niet in uw leidingwater. Levende organismen in uw vijver (van bacteriën tot aan uw vissen) verbruiken mineralen en sporenelementen waardoor er een tekort ontstaat aan deze noodzakelijke stoffen.

Toediening van JPD Mud Booster
Er zijn verschillende methoden om JPD Mud Booster toe te dienen aan uw vijverwater. Geen enkele vijver functioneert onder exact dezelfde omstandigheden en daarmee zijn volgende werkwijzen een richtlijn. Het is niet mogelijk JPD Mud Booster over te doseren omdat alle ingrediënten volledig onschadelijk zijn. Bij een gemiddelde waterverversing van 10% per week heeft een vijver van polyester of folie ca. 100 gram per 10m3 JPD Mud Booster nodig elke 2 tot 4 weken.

Los door middel van roeren de afgepaste hoeveelheid Mud Booster op in een emmer handwarm (40 ̊C) water. Los maximaal 500 gram per keer op in een emmer van 10 liter voor een makkelijke verwerking. Verspreid de opgeloste JPD Mud Booster over uw vijver. Dit dient bij voorkeur te gebeuren bij de uitloop van uw filter of andere plaats waar het water zoveel mogelijk in beweging is. Dit om een betere verdeling door het vijverwater te bereiken. Blijft er Mud Booster op de bodem van de emmer achter dan deze verder oplossen met warm water en verdelen over de vijver.


U kunt JPD Mud Booster ook makkelijk toepassen door deze toe te voegen aan uw koivoer. De klei blijft in droge toestand makkelijk aan uw koivoer kleven. Bij iedere voerbeurt wordt de Mud Booster met hulp van uw koi makkelijk door de vijver verspreidt. Tevens komt de Mud Booster deels direct in de koi terecht wat een sneller effect van de voordelen voor uw koi veroorzaakt.

Na het toedienen van een dosering JPD Mud Booster zal het water afhankelijk van de organische vervuiling gedurende 6 tot 12 uur troebeler zijn. Daarna zal het water helderder zijn als voor de toediening. Het is raadzaam om na toediening uw UVC installatie gedurende een dag uit te schakelen.


Nieuw
4975677039867

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking