5 tips voor je vijver in de herfst en winter.

De laatste zonnige dagen lijken voorbij, de herfst en dus ook een nieuw vijverseizoen

staan voor de deur.

Wat kan je, nu de dagen korter worden, doen om je vijver klaar te maken voor de winter?

Wij geven je alvast een paar handige tips.

1. Water testen:

Gezond vijverwater is de basis om de vissen gezond de winter door te helpen. Het Test Lab van Colombo is een koffertje met alle testen die nodig zijn om de belangrijke waterwaarden te testen.

2. Waterkwaliteit boosten:

Met de bacteriën-mix Microbe Lift Herfst/Winter Prep versnel je de afbraak van bladeren, bezinksel en ander organisch materiaal tijdens de herfst- en wintermaanden en creëer je de basis voor een gezonde start in de lente.

3. Vijver afdekken en ijsvrij houden.

Met de afdeknetten van Superfish in verschillende maten hou je vijver vrij van bladeren. Bovendien bescherm je zo ook de vissen, die nu al trager reageren, tegen reigers en katten.

Als het echt gaat vriezen kan je met een ijsvrijhouder beletten dat de vijver dichtvriest en dat er zich schadelijke stoffen opstapelen onder het ijs.

4. Beluchten:

Een beluchtingsset of luchtpomp bevordert de gasuitwisseling en het zuurstofgehalte in de vijver en helpt ook om bij vriesweer een wak in het water te houden.

5. Correct voeren:

In het najaar en de winter hebben de vissen goed en licht verteerbaar voer nodig.

Hikari Wheat-Germ is een licht verteerbaar voer, dat speciaal ontwikkeld is voor lage temperaturen. Dit speciale voer vervuilt het water minimaal.

Hikari Wheat-Germ Sinking is de zinkende variant van Hikari Wheat-Germ en nog optimaler voor een goede spijsvertering.

Met koude temperaturen wordt het metabolisme van de vissen trager en kunnen ze makkelijker voer op de bodem zoeken.

Saki Hikari Multi Season bevat uitsluitend makkelijk verteerbare ingrediënten maar ook probiotische bacteriën, die de spijsvertering nog extra bevorderen en zo bijdragen aan een optimale conditie van de vissen, zelfs bij lage temperaturen.

Oishii Resist uit de huismerklijn van Kim's Koi is een kwalitatief hoogstaand en licht verteerbaar voer. Het bevat immunostimulantia, die de weerstand van de koi bevorderen.

Koi Prevention beschermt het immuunsysteem van de vissen en is uitermate geschikt voor de koude maanden.

Velda Winter Fish Food is een zinkend wintervoer voor andere vijvervissen.

Copyright by Kim's Koi