Ultimaqua Clay 8kg
Ultimaqua Clay 8kg

Ultimaqua Clay 8kg

PF21458
€ 89,00
Incl. BTW

ULTIMAQUA CLAY is een 100 % natuurlijke kleimidie hoofdzakelijsamengesteld is uit Montmorillonietklei van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Het toevoegen van klei aan vijverwater heeft vele voordelen.Enerzijds voeg je vele nuttige mineralentoe die het water zowel verrijken als helderder makenAnderzijds versterken de mineralen en oligo-elementenook zichtbaar de slijmhuiestimulerezde kleurontwikkeling en glans van de koi, bevorderezhun spijsverterinen, ondersteunezhun immuunsysteem.In het Japanse Niigata, de bakermat van de koi, is de bodem van nature uitermate rijk aan klei en minerale nen het is bekend dat kodankzij deze mudponds” prachtig kunnen ontwikkelenIn onze aangelegde vijvers mist het water veel van deze natuurlijke mineralen en elementen waardoor de kodikwijlniet optimaal ontwikkelenDoorUltimaquClatoe te voegen creëer je een gelijkaardige, gezonde omgeving.

Dosering:

wekelijk20 ml UltimaquClaper m3 mengen met een emmer vijverwateen in de vijver gieten. UV-lampen hoeven niet uitgeschakeld te worden. Het water kan een aantal dagen troebel zijn na de behandeling. In het voer van de koi:10 gr klei per 100 gr voe1 x per week gedurende 1 dadoor het voer mengen.Mits droog bewaard is UltimaquClaonbeperkt houdbaar.

Samenstelling:

Deze Bentoniet klei uit het Zuidwesten van Frankrijk is 100% natuurlijk.

Het gehalte aan Illiet (15%) werkt verhelderend voor het vijverwater. 

Het bestanddeel Smectiet (of Montmorilloniet) (75%) verbetert de spijsvertering, het immuunsystem en de slijmhuid van de vissen. Toxines die niet door het lichaam zelf kunnen worden geëlimineerd worden met behulp van de klei componenten afgevoerd.

Het aanwezige silica, aluminium en zink hebben een helende werking bij het herstel van weefsels en de genezing van littekens.

De klei is bovendien rijk aan magnesium, ijzeroxides en mangaan.

De absorberende eigenschappen en de puurheid van dit prodct maken het tot een klei van uitzonderlijke kwaliteit.

Ultimaqua klei bevat 75% Smectiet, 15% Illiet en 10% Kaoliniet.

Dankzij de uitermate fijne kleikorrel is deze klei geschikt voor nagenoeg elk type mechanisch filtersysteem, ook trommelfilters.

26 Items
Nieuw
1000000006506

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking